Dijkema ziet vechtende volleybalsters verliezen van België: ‘Niks te verliezen tegen Italië’

30 september 2022

Het Nederlands volleybalteam was vrijdagavond in GelreDome niet opgewassen tegen België: het moeizame WK-duel ging dan ook verloren (1-3). Setter Laura Dijkema gaf toe dat Oranje vocht voor wat het waard was, maar dat de machine bij de Zuiderburen simpelweg beter liep.


De 32-jarige dirigent van de ploeg van bondscoach Avital Selinger kwam bij een achterstand het veld in. "Ik ben blij dat we veel energie hebben kunnen leveren", zei Dijkema na afloop bij Ziggo Sport. "We moesten het van onze lopers hebben, openen naar de buitenkant en tegelijk de rust in het spel bewaren. Dat was soms lastig. We moesten ze zelf maken, dus hadden we ook een trap onder onze reet nodig."

Eraf voor eigen publiek
Volgens oud-speler en analist Peter Blangé draaide Nederland voor geen meter en begon het voor een 4e WK-wedstrijd op rij stroef. "Alsof Oranje met een zak aardappelen op de nek speelt die er van af moet." Volgens Dijkema had het niets te maken met de kolkende ambiance. "Persoonlijk had ik daar geen last van. Wedstrijden tegen België zijn altijd sfeervoller. Sowieso wil ik het publiek enorm bedanken: zij hebben bijgedragen aan de geleverde strijd. Dat maakt het fantastisch om hier te mogen spelen."

Zondag wacht wereldkampioen Italië. Volgens Dijkema heeft het Nederlands team niets te verliezen. "Wij kunnen er volle bak in, en zonder druk spelen", rondde zij af. "Het toernooi is nog lang. We slaagden er tegen België in ieder geval in om ons te herpakken en meer servicedruk te leveren."