Vriendin van Valentino Rossi zegt misbruikt te zijn: ‘Het hoort er gewoon bij’

8 april 2021

Als vrouw werken in de MotoGP-paddock. Is dat gek? Wat ons betreft niet, maar de praktijk is soms toch wat lastiger dan je zou denken. Dat zegt Francesca Sofia Novello, de vriendin van MotoGP-legende Valentino Rossi. 


Het Italiaanse model vertelt in een interview met Vanity Fair hoe moeilijk het is voor een vrouw om zich staande te houden in de motorsport. ,,Als je over je heen laat lopen en er mooi en dom uitziet, ben je klaar.”

Rossi is met 7 wereldtitels een icoon in de MotoGP, maar zijn laatste kampioenschap in de Koningsklasse dateert alweer van 2009. Tot en met 2019 was de Italiaan - die in 2017 z’n laatste GP won - nog een vaste klant bij de eerste 7 in de eindnotering, maar de laatste 2 jaar loopt het stroef. Dit seizoen bungelt ‘The Doctor’ na 2 races op de 12de plaats in het wereldkampioenschap. 

Relatie met dit model
Privé gaat het wel prima met Rossi. Hij heeft al 4 jaar een relatie met dit 27-jarige Italiaanse model. Nog voor Francesca Sofia Novello de coureur leerde kennen, was ze zelf ook al actief in de paddock. ,,De motorsport is een mannelijke omgeving”, aldus Sofia Novello. ,,Je kan geen klein, schattig ‘lammetje’ zijn. Je moet leren om gerespecteerd te worden."

Misbruikt
Echt comfortabel voelde Sofia Novello zich dus niet in de pit lane. In het interview geeft het model ook aan misbruikt te zijn in de paddock. ,,Het hoort er gewoon bij. Als 19-jarige was het niet gemakkelijk om met mensen te werken die naar je kont kijken wanneer je voorbij loopt en je aanraken wanneer je op de foto met hen gaat.”