Dit is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse waterpolosters

10 september 2021

Getty
evangelos-doudesis-nieuwe-bondscoach-nederland-waterpolosters-opvolger-arno-havenga

Evangelos Doudesis is gepromoveerd van assistent tot bondscoach van de Nederlandse waterpolosters. De 36-jarige Doudesis werkte sinds 2017 bij Oranje als assistent van Arno Havenga.


Havenga vertrok na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen in Tokio, waar de waterpolosters in de kwartfinales werden uitgeschakeld door Hongarije. Ze eindigden het toernooi op de 6e plaats.

Ervaring in Nederland
Doudesis werkt al jarenlang in het Nederlandse waterpolo. De voormalig Griekse international leidde de vrouwenploeg van Polar Bears dit jaar voor de 2e keer naar de landstitel. In 2018 werden de waterpolosters uit Ede onder zijn leiding ook landskampioen.

Doudesis was de afgelopen jaren niet alleen assistent van Havenga, maar ook bondscoach van Jong Oranje (Onder 20). Met die ploeg pakte hij respectievelijk brons en zilver bij de jeugd-WK’s van 2017 en 2019. Een aantal talentvolle speelsters is al doorgeschoven naar het ‘grote’ Oranje. De Griek blijft Onder 20 voorlopig ook coachen. Bij de nationale ploeg namen de routiniers Dagmar Genee en Nomi Stomphorst na de Spelen afscheid.