Nederlandse waterpolodames gooien Spanje naar plek 2

19 januari 2020

BSR

Het Nederlands waterpoloteam vrouwen heeft heel knap de groepswinst gepakt in groep B. 'We' waren al zeker van de volgende ronde, maar de overwinning tegen Spanje was wel zo lekker. Vorig jaar werd er nog met 12-8 verloren op het WK, zondag werd het 10-6 voor Nederland.


Vanaf het begin af aan was de ploeg van Arno Havenga beter dan de Zuid-Europeanen. Na het 1e kwart was het al 2-0, waarna het 6-1 werd in het 2e kwart. Daarna liep Nederland uit naar 8-3 en kwam Spanje in het laatste kwart nog aardig terug tot 8-6. Het bleek niet genoeg, want na een time-out werd het uiteindelijk 10-6.

Megens weer
Maud Megens was met 3 treffers weer eens topscorer. De andere doelpunten kwamen op naam van Sabrina van der Sloot (2), Maartje Keuning, Brigitte Sleeking, Nomi Stomphorst, Simone van de Kraats en Vivian Sevenich. Oranje won eerder in de EK-groep van Italië (10-4), Frankrijk (18-1), Israël (22-3) en Duitsland (23-3).

Finale of winnen?
Nederland en Spanje waren al zeker van de kwartfinales. Daarin speelt Oranje dinsdag tegen Slowakije, de nummer 4 van groep A. Oranje is regerend Europees kampioen en kan bij een herhaling van goud kwalificatie voor de Olympische Spelen afdwingen. Voor Nederland volstaat een plek in de finale ook om naar de Spelen in Japan te mogen als het al gekwalificeerde Spanje daarin de opponent is.