Nederlandse waterpolosters pakken eindelijk winst op EK

Brian Vesseur • 01:18, 28-07-2018 / Laatste Update: 06:42, 07-01-2024

De Nederlandse waterpolodames hebben eindelijk het EK gewonnen! In de finale was Oranje te sterk voor Griekenland: 6-4. De dames verloren al 2 EK-finales op rij, dus driemaal blijkt gelukkig scheepsrecht.

Nederland kwam na anderhalve minuut op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong werd na 4 minuten uitgebouwd naar 2-0, maar 30 seconden later stond ook alweer de 2-1 op het bord.

Blessure Oranje-keepster

In het tweede kwart scoorde Oranje, maar het doelpunt ging niet door: de scheidsrechter oordeelde dat de bal niet over de lijn was. Vervolgens kreeg Oranje-keepster Laura Aarts een bal op haar vinger, wat een blessure opleverde. Toch kon ze door, maar wel met een stukje tape om haar vingers. Vervolgens scoorden de Grieken de 2-2, maar daarna meteen kwam Nederland weer voor: 3-2. Weer maakte Griekenland de gelijkmaker. Via een afstandsschot werd het wel weer 4-3.

Tweede helft

Er vielen 4 doelpunt in het tweede kwart, in het derde kwart vielen er iets minder goals. Pas na dik 4 minuten viel het eerste (en enige) doelpunt van het derde kwart: 5-3.

Griekenland kwam in het vierde kwart terug naar 5-4, maar Oranje bouwde de voorsprong vrij snel daarna weer uit naar 6-4.

Groepsfase

Nadat Nederland in de groepsfase ook al te sterk was voor Griekenland (8-7), bleken ze nu ook een maatje te groot. Eindelijk lukt het Oranje om het EK weer eens te pakken! De laatste keer was 25 jaar geleden, in 1993.