Waterpoloërs gaan op EK knokkend onderuit tegen wereldkampioen Spanje

AP

Brian Vesseur • 16:05, 31-08-2022 / Laatste Update: 10:27, 12-12-2023

Nederland heeft geknokt voor wat het waard was, maar een slecht 2e kwart heeft de Nederlandse waterpoloërs de kop gekost tegen Spanje. Op het EK in Kroatië verloor Oranje met 11-10 van de wereldkampioen. Nog geen man overboord, want Oranje maakt zich vermoedelijk op voor de kruisfinales.

Omdat Oranje de 1e pot in de groepsfase ruim won van Duitsland (13-6), lijkt het erop dat Nederland zich mag opmaken voor de kruisfinales. Vrijdag wacht eerst nog het duel met Roemenië. De 4 groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 van iedere poule spelen eerst kruisfinales.

Wedstrijdverloop

Spanje scoorde al na 15 seconden en stond binnen een minuut met 2-0 voor. Maar de ploeg van Van der Meer knokte zich in hetzelfde kwart nog terug en kwam op 3-3. In het tweede kwart ging het mis voor Oranje. De wereldkampioen scoorde in het 2e deel 4 keer in 8 minuten: 4-0.

In het derde (4-2) en vierde kwart (3-2) herstelden de waterpoloërs zich echter goed en scoorden ook vaker dan Spanje. In de slotfase had Oranje de gelijkmaker voor 11-11 kunnen maken, maar het schot van Pascal Janssen werd gestopt.