Waterpoloërs zonder te spelen al zeker van deelname EK

12 oktober 2019

Stock

De Nederlandse waterpoloërs zijn in januari van de partij op het EK in Hongarije. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer is na de zege van Turkije op Litouwen (24-7) al zeker van kwalificatie voor de Europese eindronde in Boedapest.


Oranje, dat vrijdag al met 21-4 van Litouwen won, strijdt zondag met Turkije om de groepswinst én een betere uitgangspositie bij de loting voor het eindtoernooi. Heel moeilijk was het voor de waterpoloërs niet om zich te plaatsen voor het EK.

Easy
Op het 3-landentoernooi in zwembad De Krommerijn in Utrecht kwalificeren de beste 2 zich voor de eindronde. Litouwen bleek voor zowel Oranje als Turkije een makkelijke opponent. De Nederlandse ploeg eindigde vorig jaar als 10e op het EK in Barcelona. Oranje, toen nog onder leiding van Robin van Galen, won daar in de groepsfase met 22-5 van Turkije.

Na 20 jaar...
De waterpoloërs willen volgend jaar voor het eerst sinds 2000 weer eens meedoen aan de Olympische Spelen. De ploeg van Van der Meer moet dan pieken op het olympisch kwalificatietoernooi dat in maart in Rotterdam wordt gehouden.