Waterpolosters moeten tot mei wachten voor OKT

28 februari 2020

ANP

De Nederlandse waterpolosters weten pas eind mei of ze naar de Olympische Spelen gaan. Pas dan wordt namelijk het OKT gehouden. Eigenlijk zou dat toernooi van 8 tot en met 15 maart in het Italiaanse Triëst plaatsvinden, maar dat gaat vanwege het coronavirus niet door.


Het olympisch kwalificatietoernooi is nu verschoven naar naar 17 tot en met 24 mei. De internationale zwembond laat uiterlijk 20 april weten of het evenement in Triëst of ergens wordt gehouden.

Ongelukkig moment
"Het is voor iedereen die bij het coronavirus betrokken is natuurlijk heel erg vervelend. Voor ons is het lastig. We hadden een plan gemaakt voor tot en met 14 maart. We moeten even terug naar de tekentafel. Ik schat in dat op 22 mei de halve finale wordt gespeeld, dat wordt ons volgende piekmoment", reageert bondscoach Arno Havenga van de Nederlandse waterpolosters.

"Maandag gaan we met de staf bij elkaar zitten. We starten natuurlijk niet vanaf nul, de ploeg is fit en klaar voor een toernooi. Nu moeten we periodiseren en ervoor zorgen dat de dames er over een week of tien, elf, opnieuw klaar voor zijn. Dat gaan we doen."