Waterpolosters verslaan ook Duitsland op EK met heerlijke monsterscore

Trevor Wagener • 13:47, 13-01-2020 / Laatste Update: 11:33, 05-01-2024

De waterpolosters zijn lekker bezig! Zij hebben ook hun 2e wedstrijd op het EK in Boedapest met duidelijke cijfers gewonnen.

Na Israël was nu Duitsland geen partij voor de vrouwen van bondscoach Arno Havenga: 23-3. Oranje leidde na het eerste kwart al met 6-1. Met een scoringspercentage van 60 procent was de ploeg van Havenga veel te sterk voor de Duitse vrouwen, die zondag al met 13-4 hadden verloren van Italië.

Oranje was zondag met ruime cijfers (22-3) te sterk voor Israël. Pas woensdag ontmoet Nederland met Italië een tegenstander van een hoger niveau. Italië is met Spanje de sterkste opponent in de poule.

Lekker gaande

Met een 11-1-voorsprong werd de rust tegen Duitsland bereikt. Na het 3e kwart (5-0) werd ook in het laatste kwart het overwicht in ruime cijfers uitgedrukt: 7-2. De waterpolosters zijn titelverdediger in Boedapest en plaatsen zich bij prolongatie rechtstreeks voor de Olympische Spelen. De 2e plaats volstaat ook als Spanje, dat al zeker is van deelname aan de Spelen, het goud pakt.