Waterpolosters weer aan de slag: voor iedere speelster een eigen bal

30 april 2020

ANP

De Nederlandse waterpolosters pikken vrijdag de draad weer op in hun topsportbad in Zeist. "Iedere speelster werkt tijdens de individuele training met een eigen bal”, zegt bondscoach Arno Havenga tegen het AD.


Havenga en zijn staf hebben de ploeg in tweeën gedeeld. Met 2 groepen van 10 en 9 speelsters gaan de trainers vrijdag weer aan de slag in Zeist. "We gaan de training rustig opbouwen. In het begin zullen we heel veel zwemtraining doen met 1 zwemmer per baan”, zegt Havenga. "Misschien gaan we ook al wat individueel met de bal trainen. We zijn van plan om de ballen te voorzien van de namen van de speelsters.” Ook mogen de waterpolosters – zoals is goedgekeurd in het protocol – passoefeningen doen. Hierbij geldt wel een minimale afstand van 3 meter. De ballen worden sowieso voor en na elke training gedesinfecteerd.

Protocol nauwkeurig volgen
Havenga: "We zullen het protocol nauwkeurig volgen en we gaan zeer verantwoordelijk om met de geboden kans om weer te mogen trainen. Ik denk dat we op een redelijk normale manier kunnen trainen. Alleen mogen de meiden na de training niet douchen. Verder zijn er in het zwembad bepaalde looproutes aangegeven. Maar goed, dat valt allemaal mee. Ik ben heel blij dat we weer in ons bad terecht kunnen."