Wereldkampioene Naser mist 3 dopingtesten en is nu geschorst: ‘Maar dat kan toch gebeuren?’

7 juni 2020

BSR Agency

Salwa Eid Naser, wereldkampioene op de 400 meter, is geschorst nadat ze zich niet beschikbaar had gesteld voor een dopingtest. Het betekende al haar 3e overtreding van de dopingreglementen. De atlete uit Bahrein zegt echter dat ze niets verkeerds heeft gedaan.


Volgens de regels betekent elke combinatie van 3 gemiste tests of fouten in de whereabouts binnen 12 maanden een overtreding van de dopingregels. Atleten kunnen daarop voor 2 jaar worden geschorst met een minimum van 1 jaar, afhankelijk van de aard van de overtreding.

'Kan gebeuren'
"Ik ben nooit een valsspeler geweest en ik zal het ook nooit zijn", zei Naser volgens de Britse krant The Guardian in een live video op Instagram. "Ik heb maar 3 antidopingtesten gemist, wat normaal is. Dat kan gebeuren. Het kan iedereen overkomen. Ik wil niet dat mensen hier het verkeerde van gaan denken, want ik zou nooit valsspelen."

Lastig
Naser hoopt dat alles snel wordt opgelost. "Het is heel lastig dat mijn naam nu besmet raakt. Ik zou nooit prestatiebevorderende middelen nemen", zei ze. De van oorsprong Nigeriaanse atlete veroverde vorig jaar in Doha de wereldtitel in een tijd van 48,18, de 3e tijd ooit gelopen op de 400 meter.