Bouwmeester weet 3e plek te behouden bij WK zeilen

Sjors Tanis • 15:39, 22-07-2019 / Laatste Update: 13:26, 12-12-2023

Zeilster Marit Bouwmeester heeft op de WK Laser Radial voor de kust van het Japanse Sakaiminato haar 3e plaats in de tussenstand behouden. Ze was na de races op de vierde wedstrijddag aanvankelijk gezakt naar de 4e plaats, maar ze kreeg de 3e plek terug na 2 straffen voor de Zweedse leidster Josefin Olsson.

Olsson werd in beide races teruggezet wegen wrikken met het roer, een verboden handeling gedurende de races.

'Niet juiste strategie

Olympisch kampioene Bouwmeester werd na de ingreep van de wedstrijdleiding geklasseerd als 23e en 10e in de races van de dag. De 23e plaats kon ze als schrapresultaat doorstrepen. ,,Het waren zeer wisselende omstandigheden. Ik had moeite grip te krijgen op de wind", zei de Friezin, die in de stand de Turkse Ecem Güzel en de Finse Tuula Tenkanen boven zich heeft. ,,Al met al heel goed gezeild, maar we hadden niet de juiste strategie. Terug naar de tekentafel, want morgen lijken we vergelijkbare omstandigheden te krijgen", aldus de 3-voudig wereldkampioene.

Daphne van der Vaart finishte als 24e en 11e en staat op de 12de plaats in de tussenstand.