HEFTIG! Geschrokken zeilster Van Aanholt bijna opgehangen, maar wel Europees kampioen

19 september 2021

Facebook 49er Sailing
Odile van Aanholt-Elise de Ruijter

Het had weinig gescheeld of de Nederlandse zeilster Odile van Aanholt was er niet meer. Ze overleefde deze week een bizar ongeluk op de zeilboot bij de Europese strijd in de 49erFX-klasse. Toch staat ze een paar dagen opgelucht te lachen met de Europese titel op haar palmares.


Samen met Elise de Ruijter zeilde ze naar het goud. Het gelegenheidsduo kende een naar eigen zeggen een "gekke week", en dat is nog zacht uitgedrukt. "De 2e dag heb ik ongeluk gehad waarbij ik met een touw om mijn nek in de lucht ben gegooid", vertelt Van Aanholt aan de NOS.

Daardoor vloog ze de lucht in en werd ze opgehangen met het touw om haar nek. Ze had heel veel geluk dat de boot omsloeg, waardoor ze liggend in het water zichzelf kon bevrijden.

"Ik ben vooral heel erg blij dat ik er nog ben. Dat neem ik ook mee van het evenement, om heel erg dankbaar te zijn voor wat ik mag doen en de mooie mensen om me heen", aldus een geschrokken Van Aanholt, die uiteindelijk wel haar vuisten kon ballen. "We zijn superblij. We lagen er echt niet elke race goed voor, maar we zijn rustig gebleven. En uiteindelijk hebben we met meer dan 30 punten voorsprong de titel gepakt."