Marit Bouwmeester zakt naar tiende plaats WK Laser Radial

EPA

Trevor Wagener • 12:28, 20-07-2019 / Laatste Update: 05:49, 05-01-2024

Zeilster Marit Bouwmeester staat na 2 races op de 10e plaats van het WK in de Laser Radial. De olympisch kampioene kwam in de 2e race als 15e over de finish.

Ze eindigde vrijdag in 1e race nog als 5e op het water van het Japanse Saikaiminato. Daphne van der Vaart klom met een 7e plaats naar 11e positie van het klassement.

Sailing Swede

De Zweedse Josefin Olsson leidt voorlopig de vloot van ruim 100 zeilsters. Zij won de 1e race en eindigde in de 2e manche als 2e. Bouwmeester heeft in de afgelopen periode bewust geen voorbereidende trainingsstage op de WK-locatie afgewerkt.

Voorbereiding

De 31-jarige Friezin wil leren omgaan met verrassende omstandigheden en besloot daarom voorafgaand aan het toernooi bijna geen uren op het Japanse water te maken. Ze wil zich zo voorbereiden op een mogelijk onverwachte dag tijdens de Spelen van 2020 in Tokio.