Van Rijsselberghe aan kop van WK-klassement na minderde dag concurrent

Bart van der Wijst • 20:09, 09-08-2018 / Laatste Update: 07:43, 08-01-2024

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft de leiding genomen op het WK in de RS:X-klasse voor de kust van de Deense stad Aarhus. De olympisch kampioen van Londen 2012 en Rio 2016 profiteerde donderdag van 2 mindere resultaten van Pawel Tarnowski, de Pool die aan kop stond.

Zelf kwam Van Rijsselberghe in de 3 races die werden gevaren 2 keer als 5de en als 7de over de finish.

Matig optreden Tarnowski

Tarnowski eindigde in een race als 3de, maar noteerde ook een 12fde en 15de plek. De 29-jarige Van Rijsselberghe heeft na 9 races 10 punten voorsprong op Tarnowski. Kiran Badloe staat op de 5de plaats, 25 punten achter zijn trainingsmaat. Badloe werd 39e, voorlopig zijn schrapresultaat, 17de en 6de.

Bij de vrouwen schoof Lilian de Geus ook op naar de 1ste plaats in de tussenstand. De Geus heeft nu 5 punten voorsprong op Yunxiu Lu uit China.