Teruggekeerde Berkhout plaatst zich meteen voor medalrace

AFP

admin • 12:02, 03-02-2019 / Laatste Update: 00:12, 06-01-2024

Lobke Berkhout heeft haar rentree in het wedstrijdzeilen meteen bekroond met het bereiken van de medalrace in de 470-klasse bij de wereldbekerwedstrijden in Miami.

Op de 5e dag presteerde de 38-jarige Berkhout samen met haar nieuwe zeilpartner Afrodite Zegers het beste van alle dagen. Met een 4e, 6e en 7e plaats zaterdag staat Berkhout/Zegers op de 6e plaats in het klassement met 69 punten. Dat is ruimschoots voldoende voor een plek in het water zondag bij de medalrace, waarvoor een notering in de top 10 een vereiste is.

Sfeer is top

,,Samen met onze Griekse coach Konstantinos Trigonis weten we heel snel stappen te zetten. Met z'n 3'en voelen we ons heel sterk en de sfeer is top", zegt Berkhout.

Terugkeer na 7 jaar

Berkhout is terug na bijna 7 jaar afwezigheid. De zeilster stopte in 2012 na een bronzen medaille op de Spelen van Londen. Ze werd 5 keer wereldkampioene in de 470-klasse. Met Marcelien de Koning won ze ook zilver op de Spelen van 2008 in Peking.

Bouwmeester

Olympisch kampioene Marit Bouwmeester wist zich niet te plaatsen voor de medalrace in de Laser Radial. De Friezin probeerde in Miami verschillende strategieën uit en kon geen rol van betekenis spelen in het klassement.