Weer goud! Zeilster Marit Bouwmeester slaat haar slag (video)

admin • 20:33, 16-08-2016 / Laatste Update: 18:13, 12-12-2023

Marit Bouwmeester heeft het goud binnengesleept bij het zeilen. Ze werd teleurstellend 7e, maar haar voorsprong was groot genoeg in het klassement. Het werd nog heel spannend omdat haar directe concurrent in het klassement, de Ierse Annalise Murphy, de winst leek te pakken. Het gat met Bouwmeester was groot. Maar ze kan dolblij zijn: haar doel is bereikt.

Het is al de 8e gouden medaille voor Nederland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de medaillespiegel doen we het nu al beter dan 4 jaar geleden.

In het Holland Heineken House is het dan ook goed feest als Bouwmeester over de streep komt.

GOUD! Ontladinkje hoor. Wat was het spannend. @Sportnieuwsnl pic.twitter.com/QtsJNf1ie4

— Twan Spierts (@TwanSpierts) 16 augustus 2016

De eerste ontmoeting van @Marit_B met haar vriend en ouders. (beeld van @RIKWU) pic.twitter.com/0X0S5yzE0X

— Roelof de Vries (@Roelofdevries83) 16 augustus 2016

Oprapen

Bouwmeester begon goed aan haar race. Ze had een ruime voorsprong toen deze finale begon. Het goud lag voor het oprapen voor de tweevoudige wereldkampioene. Bij de eerste tijdsmeting kwam ze als 5e langs, ze lag op koers voor goud. Maar daarna werd het toch nog erg spannend.

Genoeg

Zweden stond al snel aan kop in de medal race, maar het belangrijkste waren de onderlinge verschillen in het klassement. De Ierse Annalise Murphy en toen was het even knijpen. Maar gelukkig voor Nederland werd de Ierse bijgehaald. Bouwmeester zette alle zeilen bij en kwam als 7e over de streep, genoeg voor goud.