Zeilduo Zegers/Berkhout hard op weg naar Tokio 2020

13 mei 2019

Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

De 470-zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zijn hard op weg naar de Olympische Spelen van Tokio 2020! Het duo heeft een belangrijke stap genomen door zich bij de EK in San Remo vroegtijdig van de eindzege in de interne selectieprocedure te verzekeren.


Zegers en Berkhout moeten nu nog wel voldoen aan de nationale en internationale kwalificatie-eisen. De zeilsters beginnen dinsdag als nummer 4 aan de finale. Met een plaats in de top 3 voldoen ze aan de nationale eis van het NOC*NSF. Als ze op het WK in Japan in augustus bij de 1e 6 eindigen, zitten ze gebakken en mogen ze naar de OS.

Berkhout en Zegers zeilen pas samen sinds november vorig jaar. "Dit voelt gewoon fantastisch'', lieten het duo weten. "We zijn echt een rollercoaster doorgegaan sinds november. We hebben samen van alles meegemaakt. Ups en downs, maar we staan er op het moment dat we er moeten staan. Het was alles of niets, maar we hebben solide races gevaren deze week. Alles in de top tien dus we hebben het zelf afgedwongen hier."

Mulder en Van Veen
Mandy Mulder en Anneloes van Veen kunnen zich niet meer plaatsen, doordat er maandag niet gezeild werd door de harde wind. Daardoor eindigen zij als 13e op het toernooi, niet genoeg voor de Spelen.