🎥 | Zwemmer Arno Kamminga is tevreden: ‘Lekker de Olympische Spelen beginnen met een persoonlijk record’

24 juli 2021

Zwemmer Arno Kamminga (25) laat er geen twijfels over bestaan wat zijn missie is in Tokio. De olympisch debutant zwom al in de series van de 100 meter schoolslag een wereldtijd. Alleen de Britse klasbak Adam Peaty was sneller. Een medaille maandag in de finale is Kamminga’s grote doel.


Zijn tijd van 57,80 is de 15e tijd ooit gezwommen op de 100 schoolslag. De 14 snellere tijden staan allemaal op naam van Peaty. "Wat is er lekkerder dan de Olympische Spelen beginnen met een persoonlijk record?", reageerde Kamminga. In het veld was vandaag - wie anders - alleen Peaty sneller in de series: 57,56 seconden.

"Ik wilde meteen alles eruit halen, dat doe ik al 5 jaar elke race. Dit zijn de Olympische Spelen met een ongelooflijk sterk veld. Ik wist dat het close zou kunnen worden dus ik ging voluit."

Zwemprogramma
In de nacht van zaterdag of zondag (Nederlandse tijd) staat de halve finale van de 100 school op het programma. En 24 uur later is de finale waarin Kamminga een gooi zal doen naar een historische medaille.

De 1e finale met Nederlanders is in de nacht van zaterdag op zondag de estafette 4x100 vrij bij de vrouwen. Kim Busch, Ranomi Kromowidjojo, Marrit Steenbergen en Femke Heemskerk waren in de series goed voor een 2e tijd (3.33, 51 minuut) achter topfavoriet Australië (3.31,73) dat niet in de sterkste opstelling zwom. Een medaille voor de Oranje-zwemsters zou een welkome verrassing zijn. Grote concurrenten voor zilver en brons lijken op voorhand Canada en China.