Australië en Nieuw-Zeeland skippen WK Rugby vanwege coronasituatie in Engeland

22 juli 2021

Australië en Nieuw-Zeeland doen allebei niet mee aan het WK Rugby in oktober. Beide landen vrezen vanwege het coronavirus voor de veilig- en gezondheid van hun spelers en stafleden.


Daarbij hebben beide landen gevraagd of het toernooi met een jaar verplaatst kan worden. De Austrlian Rugby League Commission (ARLC) en New Zealand Rugby League (NZRL) brachten donderdag een gezamenlijk statement naar buiten.

Geen risico
"We willen het risico voor alle spelers en betrokkenen minimaliseren", viel te lezen in het betoog. "De ARLC en NZRL hebben een verzoek ingediend of het WK met een jaar verzet kan worden." Australië is regerend titelhouder. Zij en Nieuw-Zeeland zijn niet helemaal zeker over de aanpak van de coronacrisis in Groot-Brittannië.

"Er zijn nogal wat verschillen in de manier van het managen van deze pandemie", zei NZRL-voorzitter Greg Peters. "Het is simpelweg niet veilig genoeg. Wij weten hoeveel moeite de organisatie heeft gedaan om dit toernooi van de grond te krijgen. Al verbetert de COVID-situatie in Engeland niet, dus kunnen we niets anders doen."