Bekende Australische rugbyer: ‘Gods plan voor homo’s? DE HEL’

5 april 2018

Pro Shots / Action Images

De bekende Australische rugbyer Israel Folau heeft voor flink wat opschudding gezorgd in de rugbywereld. Op zijn Instagram-account plaatste hij een bericht waarin hij meldde dat God een plan heeft voor de homoseksuelen: "DE HEL!".


De 29-jarige Folau is nogal Christelijk en steekt dat niet onder stoelen of banken. Sterker nog, hij probeert anderen aan te steken. Hij blijft dan ook achter zijn uitspraak staan. "Tenzij homo's tot inkeer komen en zich tot God wenden gaan ze naar de HEL." Omdat er zoveel pleuris uitbrak over die uitspraak haalde Folau zijn bericht wel snel-snel offline.

Ondanks dat het zijn persoonlijke mening is, vond de Australische rugbyfederatie het wel nodig te reageren op de uitspraken van de rugbyer. "De persoonlijke visie van Israel Folau strookt niet met die van Rugby Australië", liet de bond weten.

"Het rugby ondersteunt alle soorten van inclusie, of het nu gaat om seksuele geaardheid, huidskleur of geslacht. Het is jammer dat Israel zich zoiets laat ontvallen, maar zulke uitspraken weerspiegelen allerminst de attitude van de rugbywereld ten opzichte van homoseksuelen."