Rechter straft achtervolgde Engelse rugbyer die taser op agenten richtte: 2 jaar cel (video)

6 maart 2018

De 30-jarige Scott Moore is flink de pineut en dat is meer dan terecht. De aan lager wal geraakte voormalig international van Engeland gedroeg zich in 2016 als een idioot op de snelweg en bedreigde daarna ook nog eens agenten met hun eigen tasergun. De rechter in Bolton was keihard voor de 2-voudig international, die 23 maanden cel opgelegd kreeg.


Moore stond bekend als een groot talent, toen hij als jongste debutant ooit voor zijn jeugdliefde St Helens mocht debuteren. Toen was hij 16 jaar, maar zijn loopbaan zou voornamelijk in het teken staan van incidenten en andere ongehoorzaamheid.

Wild West Wagen
Toen agenten hem vanwege zijn rijgedrag staande wilde houden, was Moore het hier niet mee eens. Hij knalde het gas er flink op en zorgde voor gevaarlijke situaties. Hier trad Moore meerdere keren de Engelse wet over. Op het moment dat de agenten hem na een wilde achtervolging naderden en wilden arresteren, escaleerde de situatie.

Eigen rechter
Moore wist de tasergun, waar 50.000 volt op zit, te pakken te krijgen en richtte deze op de agent. "Je krijgt de volle laag!" riep hij, tot de agent werd gered door zijn collega. Daarna konden ze hem afvoeren, waarna hij veroordeeld werd.

Ook kreeg de oud-speler van Castleford Tigers, Huddersfield Giants, en de London Broncos een rijverbod opgelegd, dat ingaat hij vrij is.