Rugbyers Wales trappen Six Nations af met zege op Frankrijk na fraaie comeback (video)

2 februari 2019

De rugbyers van Wales zijn prima begonnen aan de 125e editie van de Six Nations! Vrijdag begonnen zij met een knappe uitzege op Frankrijk. De ploeg van de afzwaaiende coach Warren Gatland won na een fraaie comeback met 19-24.


Frankrijk begon uitstekend in het afgeladen Stade de France in Saint-Denis. Bij rust stond de thuisploeg met 16-0 voor, door onder meer een vroege try van Louis Picamoles en een 5-punter van Yoann Huget. In de 2e helft draaide Wales het duel volledig om.

Foutje, bedankt
Door try's van Tomos Williams en George North en een rake penalty van Dan Biggar was het na 60 minuten opeens 16-17.
Frankrijk kwam door een penalty van Camille Lopez nog op 19-17, maar daarna besliste North het duel met zijn 2e try van de avond, na een grote fout van Sebastien Vahaamahina.

Het is pas de 3e keer in de rugbyhistorie dat een ploeg terugkomt van een achterstand van 16 punten bij rust.

Ierland titelverdediger
De Six Nations is de jaarlijkse en zeer prestigieuze strijd tussen de rugbyers van Frankrijk, Wales, Engeland, Ierland, Schotland en Italië. Alle landen spelen tussen dit weekend en 16 maart 1 keer tegen elkaar.

Vorig jaar ging de eindzege voor de 3e keer dit decennium naar Ierland, dat de zogenaamde 'Grand Slam' pakte door alle 5 zijn wedstrijden te winnen. Wales eindigde met 3 zeges als 2e en Frankrijk werd 4e met 2 overwinningen. Zaterdag zijn de laatste 2 duels van de 1e speelronde van de Six Nations: Schotland-Italië en Ierland-Engeland.