19-jarige schaatsster Kok ‘onverwachts’ naar WK afstanden: ‘Krijg er veel energie van’

15 januari 2020

ANP

Femke Kok maakt komende maand haar debuut op de WK afstanden voor senioren in Salt Lake City. De 19-jarige Friezin kwalificeerde zich eind december bij de NK afstanden in Heerenveen op de 500 meter verrassend voor de mondiale titelstrijd, maar had daar in haar programma echter geen rekening mee gehouden.


De WK voor junioren in Polen (21-23 februari), waar ze titelverdedigster is, stonden deze winter namelijk bovenaan op haar prioriteitenlijst. Kok wil beide toernooien nu gaan combineren, maar de selectiecommissie langebaan van de schaatsbond KNSB moet voor haar deelname aan de WK voor junioren in Polen nog wel toestemming geven.

Energie
Kok reed zowel bij de NK afstanden (3e in 38,14 seconden) als afgelopen zaterdag bij de EK afstanden (4e in 37,66) een persoonlijk record. “Dat het zo snel ging, heeft mijzelf ook wel een beetje verrast. Alle aandacht die mijn prestaties krijgen vind ik prachtig, ik krijg er veel energie van. Dat maakt dat ik heel veel zin heb in de wedstrijden die er nu aankomen.”