Ariëns en Kamminga juichen op natuurijs

Sjors Tanis • 17:58, 20-02-2020 / Laatste Update: 22:28, 13-12-2023

Marathonschaatser Crispijn Ariëns heeft in het Zweedse Luleå de 4e wedstrijd op natuurijs van de KPN Grand Prix gewonnen. Hij was na ruim 100 kilometer schaatsen onder barre omstandigheden de snelste van een kopgroep van 5.

Bij de vrouwen won klassementsleidster Manon Kamminga de wedstrijd over 80 kilometer.

Podia

2e bij de mannen werd Jordy Harink en Frank Vreugdenhil kwam als 3e over de streep. Daarmee stonden dezelfde schaatsers op het podium als bij de Alternatieve Elfstedentocht vorige maand, zij het dat toen Vreugdenhil de winnaar was. In de tussenstand gaat Ariëns ook ruim aan de leiding.

Bij de vrouwen won klassementsleidster Kamminga dus. Ze versloeg Merel Bosma, die 2e werd in de massasprint. De 3e plek was voor Lisanne Buurman.

KPN Grand Prix

De KPN Grand Prix is een reeks van 6 wedstrijden op natuurijs. Daarvan zijn er al 3 verreden op de Weissensee in Oostenrijk. De resterende 3 wedstrijden zijn deze week op het zee-ijs van de Botnische golf. Zaterdag en zondag volgen de 5e en 6e wedstrijd. De mannen rijden zaterdag 50 kilometer en zondag 150 kilometer. De vrouwen rijden zaterdag 40 en sluiten zondag af met 100 kilometer.