Crispijn Ariëns wint schaatsmarathon in Tilburg

admin • 23:37, 15-02-2020 / Laatste Update: 00:30, 06-01-2024

Crispijn Ariëns heeft in Tilburg de 13e wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De 30-jarige Brabander was na 125 ronden de sterkste in de eindsprint. Iris van de Stelt won bij de vrouwen.

Ariëns klopte op de Ireen Wüst IJsbaan zijn 2 medevluchters, Frank Vreugdenhil en Mats Stoltenborg. Stoltenborg trok in de laatste ronde vol door en kwam ook als eerste de laatste bocht uit, maar op het rechte stuk naar de streep schaatste Ariëns hem nog voorbij. Vreugdenhil pakte zilver, Stoltenborg brons.

Van der Stelt

Iris van der Stelt zat in een kopgroep van 11 schaatssters en hield Anna van den Bos en Laura van Ramshorst achter zich. In het klassement leidt Imke Vormeer, met 26,1 punten voorsprong op Jade van der Molen. Eind deze maand is in Leeuwarden de finale van de KPN Marathon Cup.