Dai Dai N’tab liet dreads zetten en verzint bijnaam: ‘De Edgar Davids van het Noorden’

3 oktober 2022

ANP

Dai Dai N’tab is aan het nieuwe schaatsseizoen begonnen met een fris hoofd, letterlijk en figuurlijk. Hij heeft de teleurstelling van het mislukte olympische kwalificatietoernooi van zich afgezet en heeft zijn voorheen kortgeschoren kapsel ingeruild voor ferme dreadlocks.


In gesprek met Schaatsen.nl verzint de Nederlandse sprintkampioen van 2018 een nieuwe bijnaam: 'De Edgar Davids van het Noorden.' N'tab is geboren in Amsterdam trouwens, maar da's dan weer wel een stukje noordelijker dan Davids' geboorteplaats Paramaribo.

"Zo’n kapsel schijnt dus aerodynamischer te zijn, omdat ik mijn haar in een knotje kan doen achterop mijn hoofd", legt hij uit. "Net als een druppelhelm. Ik was alleen wel vergeten dat het zoveel pijn deed." Hij zat 6 uur in de kappersstoel voor de nieuwe coupe!

Afgesloten
Wat N'tab betreft mogen de grotere wedstrijden snel beginnen. Vorig jaar heeft hij afgesloten. "Ik wil graag vooruit kijken en mij bezig houden met hoe ik dit seizoen goed kan worden. Roeren in vorig seizoen zou dan betekenen dat ik me nog steeds heel slecht voel, terwijl ik juist goed in mijn vel zit."

Zoek de verschillen: