Dit is de voorlopige schaatskalender voor 2020/2021

26 juni 2020

AP

Schaatsbond KNSB heeft de nationale wedstrijdkalender voor komende winter in de steigers gezet. Het 1e grote toernooi is het kwalificatietoernooi voor de wereldbeker van 30 oktober tot en met 1 november in de Heerenveense ijstempel Thialf.


Het is nog altijd niet duidelijk of de 1e 4 wereldbekerwedstrijden dit jaar doorgaan. De internationale schaatsunie ISU heeft toegezegd vóór 1 september helderheid te verschaffen. Vooralsnog staan wereldbekers gepland in het Poolse Tomaszow Mazowiecki (13-15 november), het Noorse Stavanger (20-22 november), het Amerikaanse Salt Lake City (4-6 december) en het Canadese Calgary (11-13 december).

NK afstanden, allround en sprint
Na de 1e 4 wereldbekerwedstrijden zijn tijdens de kerstperiode de NK Afstanden aan de beurt (26-28 december). Ook de massastart maakt onderdeel uit van dit evenement. De NK’s allround en sprint worden gehouden op 23 en 24 januari. Beide toernooien vinden in Thialf plaats.

2 internationale toernooien in Heerenveen
Nederland heeft voor komend seizoen 2 internationale wedstrijden door de ISU toegewezen gekregen. Na de jaarwisseling wordt van 8 tot en met 10 januari in Heerenveen het gecombineerde EK allround en sprint gehouden. Het seizoen wordt afgesloten met de wereldbekerfinale in Heerenveen op 6 en 7 maart.