Erben over Joep Wennemars: ‘Fysiek in orde, mentaal bikkelhard, presteert beter dan ik toen’

6 augustus 2022

ANP

Joep Wennemars (19) beleeft tot nu toe een bijna perfecte entree in de schaatswereld. De zoon van Erben Wennemars (voormalig wereldkampioen sprint) is wereldkampioen allround en tekende in april 2022 bij Jumbo-Visma. Wat kunnen we de komende jaren van hem verwachten?


Net als papa Erben barst Joep van de ambitie en energie. Zo vertelt hij aan De Telegraaf dat hij International Business Administration studeert aan de Universiteit Twente in Enschede. "Het voelt als een verplichting naar mezelf toe om het maximale uit mijn leven te halen. Het volgen van een studie zorgt ook wel voor een soort waardigheid", aldus Joep.

Sven Kramer
Hij heeft al zijn hele leven grote sporthelden om zich heen, zoals Sven Kramer en Arjen Robben. "Ik krijg binnen het schaatswereldje regelmatig te horen dat mensen mij al kennen sinds mijn peuterjaren. Gek genoeg herinner ik me niks meer van de overwinningen van mijn vader".

Dan mengt Erben zich in het gesprek. Hij glundert: "Joep is fysiek in elk geval dik in orde en mentaal bikkelhard. Hij presteert veel beter dan ik op zijn leeftijd." Dat belooft wat!