Géén medaille op 3000 meter voor Ireen Wüst: ‘Het is zoals het is’

7 februari 2019

BSR

Nee, tevreden kon Ireen Wüst bij de WK afstanden in Inzell onmogelijk zijn met haar 5e plek op de 3000 meter (4.01,45). ,,Maar met een podiumplaats was ik dat zeker wel geweest'', verzekerde de 32-jarige Brabantse topschaatsster.


De kans op titelprolongatie was vooraf klein na de zware tijd die ze door het overlijden van haar hartsvriendin en oud-schaatsster Paulien van Deutekom achter de rug heeft.

Voor 1e keer in 10 jaar een medaille op 3000 meter
In 2009 greep de 5-voudig olympisch kampioene voor de laatste keer naast een WK-medaille op de 3000 meter. ,,Het was geen speciale rit, maar het ging best oké. Ik zat echter na afloop helemaal kapot. Het is zoals het is. Ik haal genoeg pluspunten uit mijn race. Het begin was gewoon goed en dat geeft me vertrouwen voor de 1500 meter op zondag'', zei Wüst, die vrijdag (ploegachtervolging) en zaterdag (1000 meter) eveneens in actie komt.

,,Ik kan hier lekker doorgroeien naar mijn niveau dat ik eerder dit seizoen al wel haalde. Dan kan ik bij de WK allround begin maart in Calgary het alsnog laten zien.''