Van der Geest wint heel erg nipt in schaatsmarathon Amsterdam

Vincent Riemersma

admin • 23:48, 19-01-2019 / Laatste Update: 23:55, 04-01-2024

Het was niet eens te zien! Schaatsster Lisa van der Geest won zaterdagavond de marathon in Amsterdam heel nipt voor Ineke Dedden. Het verschil tussen beide vrouwen was slechts 1/1000e van een seconde.

De marathon op het kunstijs van de Jaap Edenbaan was de 11e in de KPN Cup. De wedstrijd eindigde na 80 ronden in een sprint tussen 3 schaatssters die een einde voorsprong hadden genomen. Dedden leek aanvankelijk de gelukkige te zijn, maar ze moest alsnog genoegen nemen met de 2e plaats. 3e werd Yvonne Natau. Veelwinnares Irene Schouten deed niet mee in Amsterdam.

Andere winnaars

Bij de mannen won Gary Hekman (AB Vakwerk) in de sprint van het peloton. De Kampenaar versloeg zijn toekomstig ploeggenoot Evert Hoolwerf (Royal A-ware). De jury wees na bestudering van de finishfoto de 3e plaats toe aan klassementsleider Sjoerd den Hertog. De Zuid-Koreaan Seung-hoon Lee (ook AB Vakwerk), die voor het eerst dicht bij het podium was, werd 4.