Herzog belandt onder vrachtwagen: ‘Een wonder dat ik ontsnapt ben’

11 april 2017

ANP

Vanessa Herzog was vorige week lekker aan het het fietsen. Maar door onoplettendheid van een vrachtwagenchauffeur kwam de Oostenrijkse schaatster in botsing met de vrachtwagen.


"We maakten een fietstocht in Ferlach en ik merkte dat een vrachtwagen met een lange trailer ontzettend dicht achter ons kwam rijden,” vertelt hij Thomas Herzog, haar man en manager, tegen Kleine Zeitung. “Plotseling nam hij een scherpe bocht bij een wegversmalling, volledig onbegrijpelijk.” De 21-jarige schaatster werd geraakt en sloeg volgens haar man met ‘een dubbele pirouette’ van haar fiets en kwam onder de wagen terecht. “Het was echt verschrikkelijk.”

Ontsnapt
Vanessa probeerde af te remmen, maar ze was al onder de truck belandt. Toen heeft ze zich zo klein mogelijk gemaakt, vertelt ze zelf. "Ik heb heel veel geluk gehad. In eerste instantie besefte ik me niet wat er gebeurd was. Pas later toen ik in de auto zat drong het tot me door. Ik heb gewoon duizend beschermengelen op mijn schouder. Het is een wonder dat ik slechts een paar blauwe plekken en schaafwonden heb. ”
reacties
ReageerReageer op dit bericht