Dit is Team easyJet van coach Jillert Anema voor het nieuwe schaatsseizoen

18 oktober 2019

ANP

Jillert Anema heeft op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam zijn schaatsploeg gepresenteerd. Jorrit Bergsma en Irene Schouten zijn weer de boegbeelden van Team easyJet.


Verder rijden Carien Kleibeuker, Arjan Stroetinga, Bob de Vries en de talenten Tjerk de Boer, Marijke Groenewoud en Elisa Dul voor de ploeg. Anema heeft 4 schaatsers bij zijn langebaanploeg gehaald die in opleiding zijn: Kelly Schouten, Robert Bovenhuis, Jordy Harink en Danny Stam.

Oranje
"De voorbereidingen voor aankomend seizoen zijn inmiddels in volle gang en na de mooie resultaten van afgelopen seizoen ben ik blij dat de schaatsers ook dit seizoen weer in de kleur van de Nederlandse trots mogen rijden”, zei Anema, wiens mannen en vrouwen het oranje van hoofdsponsor easyJet dragen.

Olympische Winterspelen
De luchtvaartmaatschappij verbond zich vorig seizoen aan de ploeg van Anema. Het contract werd in juni verlengd, met de intentie om samen door te gaan tot de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Bergsma veroverde in februari bij de WK afstanden in Inzell de wereldtitel op de 10 kilometer, Schouten deed dat op de massastart.