Joy Beune: ‘Kjeld vroeg me vanmorgen als eerste: ‘Heb je er weer zin in?’’

8 augustus 2022

joybeune

Joy Beune heeft er zin in! In wat dan? In het zomerijs van Thialf natuurlijk! Vanaf maandag 8 augustus 2022 mogen de beste schaatsers van Nederland weer sporen krassen in dé schaatstempel.


Over een maand of 3 moet de schaatsslag er weer lekker in zitten, want eind oktober is het World Cup Kwalificatie Toernooi te Heerenveen. Pak je daar geen ticket(s), dan begin je het seizoen met een achterstand.

Zin
Beune vertelt aan Schaatsen.nl dat ze gretig en vol ongeduld op het zomerijs stapte.

"Kjeld [Nuis] vroeg me vanmorgen als eerste: ‘Heb je er weer zin in?’ Ja, was mijn antwoord, ik heb er helemaal zin in. Later stond ik op het ijs dat binnen 10 minuten al helemaal kapot was gereden Niet dat ’t uitmaakt, het is kwestie van gewoon doorgaan en uiteindelijk ging het prima."

Thomas Krol
Thomas Krol (olympisch kampioen 1.000 meter) is ook happy met de terugkeer op ijs. Hij trainde vorige week nog op de fiets in Frankrijk. Hij is in de zomer liever in Heerenveen dan in het Duitse Inzell.

"Inzell in de zomer is best leuk, qua omgeving en weer, maar ik vond vorig jaar het ijs in Duitsland beschamend slecht. Je kon er niet goed op trainen. Schandalig, je kon beter in Deventer gaan trainen, zou ik bijna zeggen."