Justin Goetzee legt functie bij Jumbo-Visma neer: ‘Verschil in visie’

4 oktober 2019

NAC

Algemeen directeur Justin Goetzee heeft zijn functie bij schaats- en wielerploeg Jumbo-Visma neergelegd. Door 'een verschil van inzicht' voelde Goetzee zich geroepen om al na nog geen jaar weg te gaan.


Richard Plugge, directeur van de wielerploeg, neemt de functie van Goetzee voorlopig over. "Ik zag mijn rol bij Team Jumbo-Visma als een geweldige uitdaging en heb die ook vol enthousiasme aangegrepen. In de intensieve gesprekken voorafgaand aan mijn aantreden hebben we gezamenlijk een toekomstvisie vastgesteld."

Toch bleek dat niet afdoende voor Goetzee. "Gaandeweg het traject werd mij steeds duidelijker dat er verschillende beelden bestaan bij de implementatie van deze visie. Daaruit heb ik geconcludeerd dat het beter is om afscheid te nemen", aldus Goetzee.

Houdoe en bedankt
Hij kwam begin dit jaar over van voetbalclub NAC Breda. Daar was hij ook werkzaam als algemeen directeur. Goetzee stond voor de uitdaging om de samenwerking tussen de schaats- en wielerploeg krachtiger te maken en verder uit te bouwen. Plugge, Jac Orie (sportief directeur van de schaatsers) en Merijn Zeeman (sportief directeur van de wielrenners) nemen nu zijn taken over. In sportief opzicht verandert er niets bij Jumbo-Visma.