Justlease stopt echt met sponsoring, maar vindt ophef rond Wüst wel vervelend

14 maart 2018

ANP

Justlease, de hoofdsponsor van de ploeg van schaatsster Ireen Wüst, betreurt de ophef die is ontstaan rond de meervoudig olympisch kampioene. Die meldde dinsdag bij de NOS aan de kant te zijn gezet door het bedrijf, omdat ze met haar 31 jaar te oud zou zijn


In een verklaring schrijft Justlease dat 'er onvolledig nieuws naar buiten is gekomen, waardoor er voorbarige en onjuiste conclusies zijn getrokken'.

Samenwerkingsverband mislukt
Justlease liet vorig jaar weten na het lopende seizoen afscheid te nemen van de schaatssport, maar dacht er afgelopen weken over na toch actief te blijven in de sport. Het bedrijf sprak onder meer met collega-sponsoren Plantina en Clafis over een samenwerkingsverband. Maar Justlease neemt alsnog definitief afscheid van de sport. 

Veel trots en plezier
"We blijven erbij te stoppen met het sponsoren van de schaatsploeg na dit seizoen. We kijken met veel trots en plezier terug op de successen die we hebben kunnen faciliteren en wensen alle leden van de schaatsploeg veel succes met hun sportieve carrière."

Ophef
De leasemaatschappij, die zich eind 2015 aan de door Wüst opgerichte ploeg verbond, kwam de afgelopen 24 uur onder vuur te liggen op sociale media, omdat het de meest succesvolle Nederlandse olympiër had afgedankt, althans volgens een deel van de publieke opinie.

Claudia de Breij on Twitter

Hier ontplof je toch van. Justlease, zo ga je met auto's om: tijdje lekker hard laten rijden, daarna inruilen voor een jonger exemplaar. Maar @Ireenw is onze grootste olympiër aller tijden. Koester die vrouw! https://t.co/oRiuA3y3Ve

Jack van Gelder on Twitter

Ireen Wust wordt letterlijk en figuurlijk bij het oud vuil gezet. Zo gaat men In Nederland met iconen om