Jutta Leerdam is klaar voor WK sprint: ‘Heb al een droomseizoen, alles wat ik nu meeneem is mooi’

26 februari 2020

EPA

Na haar gouden medaille op de 1000 meter op het WK afstanden staat nu het WK sprint voor de deur van Jutta Leerdam. De 21-jarige schaatsster heeft hoe dan ook al een succesvol seizoen, maar is klaar om nog 1 keer te vlammen.


Na haar fantastische prestatie op het WK afstanden barst ze nu van het zelfvertrouwen. "Ik kan ook zonder vertrouwen goed rijden hoor, maar ik heb nu al zo'n droomseizoen, alles wat ik nu meeneem is alleen maar mooi."

Problemen op de 500 meter
Voor een medaille op het WK sprint moet je ook een meer dan behoorlijke 500 meter kunnen rijden. En dan blijft voorlopig nog lastig voor het toptalent. "Die 500 meter is nog wel een moeilijk dingetje voor mij. Ik verlies daar best veel. Ik moet een groot deel inhalen op de 1000 meter."

Alle schaatssters die voor de sprinttitel komen verschijnen 4 keer aan de start: 2 keer voor de 500 meter en 2 keer voor de 1000 meter. "Ik ben alleen maar bezig met technisch goed rijden en voelen wat ik doen. Ik moet gewoon gefocust blijven en dan komt er hopelijk een goede tijd uit. Hopelijk zelfs 4 keer."