Kai Verbij schaatst niet alleen hard, ook zijn muzikale carrière gaat vliegensvlug (video)

17 augustus 2019

ANP

Hij heeft een indrukwekkende prijzenkast bij elkaar geschaatst, maar sprintkanon Kai Verbij leeft niet alleen maar voor het schaatsen. Ook met zijn andere hobby, het produceren van muziek, gaat het hard.


Platencontract
Samen met een jeugdvriend heeft hij inmiddels een platencontract voor 3 nummers binnen. Maar bij wie wil hij niet zeggen. "Hij is een grote man in de wereld, maar ik weet niet of hij erin betrokken wil raken en we willen áls er iets uitkomt niet dat mensen denken dat we meeliften op anderen. We willen beoordeeld worden op onze muziek'', zegt hij tegen het AD.

Japanse invloeden
Maar wat voor muziek maakt Verbij dan? "Ik zou zeggen: chill, hard”, zegt Verbij eerst. Met soms wat Japanse invloeden. "Niet teveel, ik denk namelijk niet dat de westerse wereld daarop zit te wachten. Er komt wiskunde bij kijken, het is veel getallenwerk, je moet echt een beetje nerd zijn om dit te kunnen.”
Feedback
Aan ploeggenoten laat Verbij zijn muziek ‘absoluut nooit’ horen. "Dan zeggen ze: bijvoorbeeld ‘Ja, ik vind het wel chill”, over een nummer waar al snel 20 uur werk inzit. Verbij: "En dan denk ik: chill? Zo goed vind je het dus niet. Ja, dan kap ik er meteen mee en ga ik niet verder met een nummer.”