Kersverse wereldkampioene Irene Schouten gaat weer terug naar de marathon

13 februari 2019

BSR Agency

Irene Schouten staat zaterdag aan de start van de marathon op het kunstijs van Dronten. De kersverse wereldkampioene massastart keert daarmee terug naar de serie van de KPN Marathon Cup, waarin zij dit seizoen zeer succesvol is. Van de 11 marathons waaraan ze deelnam, won ze alle wedstrijden.


Behalve de marathons op het Nederlandse kunstijs doet Schouten ook mee aan de grand prix op het natuurijs van het Zweedse Luleå. Voor Schouten is het haar debuut op marathons op buitenlands natuurijs. In haar column op Fitnessclub Nederland geeft ze aan niet echt getraind te hebben voor de races op natuurijs, 'maar dit is zeker goed om ervaring op te doen', aldus Schouten.

Zee-ijs
Een helemaal nieuwe belevenis wordt het niet voor Schouten, want in de winter van 2012 werd ze al 2e in De Honderd van Earnewâld. In 2016 won ze in Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs. De KPN Grand Prix-wedstrijden in Luleå, die op zee-ijs worden verreden, vinden van 21 tot en met 24 februari plaats in de havenstad in Zweeds Lapland.