Kjeld Nuis na bizarre ontknoping toch WEL naar de World Cup, Koen Verweij niet

2 november 2019

ANP

Hij was de snelste op de 1500 meter een ticket voor de World Cup-wedstrijden, werd even gediskwalificeerd, maar mag nu tóch meedoen aan de World Cup-races. Het was een enerverend dagje voor Kjeld Nuis, die zag hoe Koen Verweij daardoor alsnog niet zijn ticket overnam.


Omdat hij door een bijna-val voorbij de rode blokjes ging, leek hem de zege (én tickets voor de eerste World Cup-wedstrijden) te worden ontnomen. Die ging daardoor aanvankelijk naar ploeggenoot én concurrent Thomas Krol, maar dat werd dus teruggedraaid.

2-voudig olympisch kampioen alsnog naar World Cup
Nuis, olympisch kampioen op zowel de 1500 als de 1000 meter, reed een prachtige rit tegen Krol. In de eerste rechte lijn kwam Krol bijna ten val en een ronde later ging Nuis bijna onderuit in een bocht. Hij schaatste nog naar de winst, maar omdat hij tijdens zijn bijna-val voorbij de rode blokjes tussen beide banen ging, leek hij uit de uitslag gehaald te worden. Dat is later weer ingetrokken.

Winnaar 1500 meter
Nuis wint dus alsnog de 1500 meter in Thialf. Hij mag naar de eerste World Cup-wedstrijden van het seizoen, net zoals Thomas Krol (2e), Patrick Roest (3e), Marcel Bosker (4e) en Sven Kramer (5e).