Koning en koningin zaten juichend voor de buis om schaatssuccessen te vieren

11 maart 2019

ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zaten, net als vele anderen, dit weekend gekluisterd aan de buis. Ze volgden de schaatssuccessen op de voet en waren natuurlijk apetrots.


Het koninklijk huis kwam maandagmorgen via de sociale media met een felicitatie aan de schaatsers en shorttracksters. Kjeld Nuis reed bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City 2 wereldrecords, op de 1000 en 1500 meter, en Suzanne Schulting veroverde in Sofia als 1e Nederlandse de wereldtitel allround.

Trots!
,,Een post-olympisch jaar is altijd lastig, maar dit is een ongekende afsluiting van het schaatsseizoen: 2 wereldrecords voor Nuis; goud voor Roest bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City. We feliciteren Suzanne Schulting als 1e Nederlandse wereldkampioene allround shorttrack en met goud op de 1000 meter. En Lara van Ruijven met goud op de 500 meter WK shorttrack in Sofia. Trots op de prestaties van alle Nederlandse schaatsers, korte- en langebaan!'', staat in een verklaring van het koningspaar.Belletje van Rutte
Premier Mark Rutte liet ook van zich horen. Hij belde naar Sofia om de shorttracksters Schulting en Van Ruijven te feliciteren met hun wereldtitels.