Kramer staat na ongeluk weer op het ijs: ‘Vind het belangrijk in Thialf goed te rijden’

18 oktober 2019

ANP

Sven Kramer werd bijna een week geleden door een auto aangereden toen hij op de fiets zat. Hij vertrok vanuit Inzell naar Nederland om een scan te laten maken en hield een botkneuzing in zijn knie over aan het ongeluk. Inmiddels staat de Nederlandse schaatsheld weer op de ijzers.


Zo vlak voor het begin van het schaatsseizoen is een blessure natuurlijk een flinke tegenvaller. Maar Kramer lijkt er nog wel rustig onder te blijven. "De meniscus en kruisbanden zijn gelukkig intact gebleven. Ik besef dat het erger had gekund", vertelt hij aan Schaatsen.nl.

Geen wedstrijdritme
De eerste rondjes op het ijs deden nog wat pijn, maar langzaam maar zeker gaat het de goede kant op. Van 1 tot 3 november wordt de World Cup Kwalificatie gereden, het is nog maar de vraag of Kamer daar al op niveau is. "Stel je voor dat ik het World Cup kwalificatietoernooi wel haal, dan sta ik aan de start zonder enig wedstrijdritme. Dat is niet echt fijn."

Rijden om de knikkers
Gelukkig zijn de eerste maanden van het seizoen nog niet de aller belangrijkste. Kramer is en blijft een echte winnaar, en wil het liefst een vol seizoen op topniveau kunnen presteren. "Ik weet ik ook wel dat het in december pas écht om de knikkers gaat, maar je sport om goede wedstrijden te rijden. Ik ben niet de hele zomer aan het trainen om alleen het 2de deel van het seizoen gas te geven. De World Cups zijn de laatste jaren weliswaar minder urgent voor mij, maar ik vind het leuk en belangrijk om in Thialf goed te kunnen rijden."