Lekker! Den Hartog schaatst naar de overwinning in KPN Marathon Cup

Vincent Riemersma

admin • 00:15, 21-01-2018 / Laatste Update: 09:32, 12-12-2023

Schaatser Sjoerd den Hertog heeft de 12e wedstrijd in de KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven. Op ijsbaan Kardinge in Groningen troefde de 26-jarige Groninger de sprinters af en hield hij op de streep net genoeg over voor zijn 1e zege van het seizoen.

De slotfase van de marathon leek een strijd te worden tussen de sprinttreintjes van Robert Post, Arjan Stroetinga en Gary Hekman. Den Hertog verraste echter met een lange sprint en sloeg in de laatste ronde een gaatje. Op de streep had hij een minieme voorsprong over op Stroetinga. Diens ploeggenoot Simon Schouten eindigde als 3e.

Bij de vrouwen soleerde Ineke Dedden naar de zege. De winnares van de Open Nederlandse titel op natuurijs vorig jaar pakte als enige een ronde voorsprong. Irene Schouten won de sprint van het peloton. Iris van der Stelt verdedigde haar leidende positie in het klassement met de 3e plek.