LOL! Van Ruijven stond op de schaatsen toen premier Rutte belde

9 maart 2019

REUTERS

Premier Mark Rutte wilde zaterdag meteen even bellen met Lara van Ruijven, de 1e Nederlandse wereldkampioene in de sport. Maar hij was even vergeten dat de shorttracksters ook nog een halve finale relay moesten rijden...


,,Jeroen (Otter, de bondscoach red.) heeft opgenomen”, lachte Van Ruijven. ,,Ik bel hem nog wel terug.”

Schakelen
In haar mooiste dromen had ze wel eens een wereldtitel gewonnen. ,,Ongelofelijk dat het ook lukt.” Ze had enorm moeten schakelen na de vrijdag. Toen liep ze tegen penalties aan op de 1000 en 1500 meter.

Supergoed
Het was bondscoach Jeroen Otter die haar uit het dal trok. ,,Hij zag dat ik erin bleef hangen en sprak me ’s avonds toe. Ik kwam hier vooral voor de 500 meter, maar ik zat te veel met die penalties. Hij had gelijk natuurlijk. Het gaat het hele seizoen al goed en vandaag ging het supergoed. Per rit kreeg ik meer vertrouwen.”

Bizar
Van Ruijven sprak van een onwerkelijk gevoel. Dat zij de 1e Nederlandse vrouw zou worden met WK-goud in het shorttrack, noemde ze bizar. ,,Het moet nog even indalen. Maar ik geniet er ook al van, ik kan er zelfs emotioneel van worden. Dit is toch waar je het al die jaren voor doet.”