Nieuwe job voor Ireen Wüst als mentor in de schaatswereld

11 augustus 2022

Pro Shots
ireen-wüst-mentor-talentned

Oud-topschaatster Ireen Wüst gaat aan de slag als topsportmentor bij schaatsploeg TalentNED. De 36-jarige Wüst beëindigde begin dit jaar haar succesvolle schaatsloopbaan. "Ik vind het fantastisch om met mijn 18 jaar aan ervaring in de topsport de talenten van de toekomst verder te gaan helpen."


Wüst is maar liefst 6-voudig olympisch kampioene. Ze vertelt dat ze tijdens haar eigen carrière ook graag de beschikking had gehad over iemand met veel ervaring in topsport: "Tijdens je topsportperiode heb je natuurlijk coaches, fysio’s en voedingsdeskundigen om je heen die je verder helpen. Maar er zijn nog zoveel meer facetten om te leren als topsporter."

"In mijn nieuwe functie bij TalentNED ga ik mijn uiterste best doen om alle talenten in de academy te leren om 24 uur per dag topsporter te zijn, met alles wat daarbij komt kijken", aldus Wüst.

Oude bekende
Bij TalentNED wordt Wüst herenigd met directeur Gerard Kemkers. Met hem werkte ze 9 seizoenen samen bij schaatsploeg TVM. Wüst pakte begin dit jaar tijdens de Winterspelen van Beijing nog goud op de 1500 meter. Ze is met haar medailles de meest succesvolle olympiër van Nederland aller tijden.