🎥 | Ireen Wüst na 7e WK allround-titel: 'Tijd voor wijntje'
i

AP

🎥 | Ireen Wüst na 7e WK allround-titel: 'Tijd voor wijntje'

admin • 18:45, 01-03-2020 / Laatste Update: 06:37, 05-01-2024

Ireen Wüst heeft haar 7e WK allround-titel binnen. Kortom, tijd voor een feestje! De Brabantse gaat in Hamar een goede fles wijn openen.

"Ik ga hier nog wel even een wijntje drinken met mijn vriendin Letitia de Jong en mijn ouders", zegt ze. "Deze wereldtitel zegt me veel, ik vind het echt heel speciaal dat ik nummer 7 nu heb binnengehaald. Ik ben enorm blij en trots." En terecht! Wat een enorme erelijst heeft ze inmiddels!

Blondin

Op de afsluitende 5.000 meter kon Ivanie Blondin, haar grootste rivale dit weekend, haar geen moment bedreigen. "Het ging echt fantastisch vandaag. Ik was vooraf behoorlijk zenuwachtig. Ik was aanvankelijk van plan om mijn karretje achter haar aan te haken, maar ze kwam maar niet aan kop." En dat in haar 1e 5 km van het seizoen!

Achterstand

Zo kwam er een fraai einde aan een jaar dat ze begon met een trainingsachterstand. "Het is toch nog een perfect seizoen geworden, al wil ik ook komende weekeinde in Heerenveen de hoofdprijs nog pakken". Dan zien we Wüst terug bij de wereldbekerfinale.