Verweij gaat kijken of hij in beroep kan tegen beslissing KNSB
i

ANP

Verweij gaat kijken of hij in beroep kan tegen beslissing KNSB

admin • 22:57, 30-12-2019 / Laatste Update: 11:23, 15-01-2024

Koen Verweij is helemaal niet blij met de beslissing van de selectiecommissie van de KNSB om niet hem, maar Kjeld Nuis naar de WK Afstanden te sturen. De 29-jarige schaatser gaat kijken of er mogelijkheden zijn om in beroep te gaan tegen de beslissing, zegt hij tegen de NOS.

Verweij werd afgelopen weekend 3e op de NK Afstanden op de 1500 meter. In principe genoeg voor plaatsing voor het WK in Salt Lake City, ware het niet dat Nuis naar voren werd geschoven door de KNSB om in zijn plek te gaan. Nuis was ziek geweest en nam daarom niet deel aan het NK.

'Te horen gekregen via de media'

Verweij en zijn ploeg zijn absoluut niet blij met de beslissing. "Onder andere omdat we het gek vinden dat we in de media hebben moeten lezen wat er besloten is", aldus een gepikeerde Verweij. "Er is geen enkel overleg geweest. Om ons te vragen naar een reële oplossing bijvoorbeeld."

Een reële oplossing was volgens Verweij om het bijvoorbeeld op een ander moment tegen Nuis op te nemen. 1 tegen 1. Man tegen man.

"Ik had er graag om willen strijden. Door middel van een skate-off bij de wereldbeker in Calgary. Als hij me er dan dik afrijdt, ben ik de eerste die zegt: stuur Kjeld. Maar dan hebben we er wel om gestreden."

Was Nuis wel ziek?

Dat strijden had Verweij graag afgelopen weekend al gedaan. Volgens hem had Nuis namelijk prima kunnen schaatsen. Hij had vorige week dan wel een flinke griep, maar had volgens Verweij ook al weer op het ijs gestaan.

"Hij stond anderhalve week voor de NK alweer op het ijs. Dat lijkt mij meer dan voldoende tijd om je voor te bereiden. Dan is afmelden vanwege ziekte wel de makkelijkste weg die je kan nemen." Nuis was trouwens wel 'gewoon' aanwezig op de NK afstanden, maar niet om te schaatsen.