Nuis kan zich definitief focussen op WK: skate-off van de baan

15 januari 2020

elementalPRESS & MEDIA

Het is beslist: Kjeld Nuis gaat 'gewoon' naar de WK afstanden in Salt Lake City. De schaatser heeft de beroepszaak gewonnen die was aangespannen door het team van Koen Verweij en Dai Dai N'tab, meldt de KNSB via Twitter en een officieel persbericht.


Dat werd besloten op een advocatenkantoor in Amsterdam afgelopen maandag, waar Nuis zelf overigens niet bij aanwezig kon zijn. Team Reggeborgh was het niet eens met de beslissing van de KNSB om juist Nuis naar het WK te sturen, terwijl Verweij daar recht op zou hebben op basis van het kwalificatietoernooi.

KNSB blij
Door de beslissing mag Nuis dus toch deelnemen aan de 1000 en 1500 meter. Bij de KNSB zijn ze blij dat de aanwijsselectie correct verlopen is, zo meldt technisch directeur Remy de Wit: "Het belangrijkste is dat iedereen nu duidelijk heeft en dat de focus op de sportieve voorbereiding van deze belangrijke wedstrijden kan."

Skate-off
Het team van Verweij wilde bij de World Cup in Calgary een skate-off organiseren om te bepalen wie van de 2 deel zou mogen nemen, maar dat voorstel wordt nu dus van tafel geveegd. De WK afstanden duren van 13 tot 16 februari.