Ook WK shorttrack geschrapt in verband met coronavirus

26 februari 2020

ANP

Door de uitbraak van het Coronavirus heeft de ISU het WK Shorttrack in Seoul afgelast. Het toernooi stond van 13 tot 15 maart op de agenda.


De ISU laat weten dat het 2 mogelijkheden bekijkt: het WK verplaatsen naar een andere datum óf verplaatsen naar een andere locatie. De bond zegt daar gelijk bij dat er ook een mogelijkheid is dat het toernooi helemaal niet meer doorgaat, vooral omdat de ontwikkeling van het virus in andere landen nog onzeker is.

Lees ook: Dit verknalt het coronavirus in de sportwereld: het regent afgelastingen en verplaatsingen

Stadion dicht
In een verklaring zegt de ISU dat het de situatie in Seoul al langere tijd in de gaten hield. Uiteindelijk heeft het van de autoriteiten in Seoul te horen gekregen dat het Mokdong Ice Rink (het stadion waar het toernooi gehouden zou worden) dicht moest en alle geplande toernooien geschrapt moesten worden.

Vetgedrukt
"Dit is een grote K natuurlijk", zegt bondscoach Jeroen Otter tegen de NOS. "We werken hier een heel jaar naartoe. Dit toernooi staat vetgedrukt in ons programma. Het is een prachtige plek om te rijden, het zit vol met publiek en ze hebben kennis in huis. Shorttrackers worden er op handen gedragen."

Lees ook: Schulting baalt gigantisch: ‘Heel raar einde van het seizoen’

'Klap in het gezicht'
Maar de shorttrackers hadden er al wel een klein beetje rekening gehouden met dit scenario. "Het speelt al een paar weken in het achterhoofd", zegt Otter. "We waren al met alternatieven bezig, maar uiteindelijk is dit natuurlijk een klap in het gezicht."