Schaatssponsors overwegen handen ineen te slaan voor komend jaar

13 maart 2018

ANP

De kans is aanwezig dat schaatssponsors Plantina, Justlease en Clafis 1 team vormen. Dat weet de Telegraaf. "Het is voor mij pas een afspraak als er handtekeningen zijn gezet. Maar feit is wel dat we dezelfde kant op kijken", zegt Clafis-directeur Bert Jonker.


Platina en Justlease wilden eigenlijk stoppen als hoofdsponsors, maar deze constructie zorgt ervoor dat ze toch in de schaatswereld betrokken blijven. Ze willen wel anders te werk gaan dan dit seizoen.

Bouwen aan een nieuwe vorm
"Ik denk dat we een nieuw model moeten creëren. Op dit moment zijn er veel ploegen met allemaal hun eigen begeleidingsteam. Als je dat alles kunt delen, ben je veel beter uit", aldus Jonker, die onder meer Jorrit Bergsma in z'n team heeft.

"Daar zijn we nu dus mee bezig: het idee voor een Shared Service Center. Mocht er alsnog een sponsor zijn die zijn eigen koers wil varen, zoals Lotto, is dat uiteraard ook prima."

Jonker wil andere vorm KNSB
De directeur van Clafis hoopt ook dat de schaatsbond in de toekomst een stapje terug doet. "De bond wil bij van alles betrokken zijn, maar dat hoeft niet. De sponsors willen een dienende KNSB. Een bond moet garant staan voor de veiligheid en zorgen dat de reglementen juridisch in orde zijn. Dat is het", stelt hij.

"Ik wil dat de teams en bedrijven die in het schaatsen gaan erkend worden als 100 procent werkgevers. Dan ontstaat er een mooie driehoeksverhouding tussen bond, werkgevers en werknemers."